GÜVENLİ YEDEK PARÇA ALIŞVERİŞİ İÇİN İPUÇLARI (256 Bit SSL)

04-06-2019 10:16

 

GÜVENLİ YEDEK PARÇA ALIŞVERİŞİ İÇİN İPUÇLARI (256 Bit SSL) 

 

Son yıllarda internet üzerinden yapılan tüm alışverişlerde güvenlik ilk tercihimiz olmaktadır. Artan ticaret hacmi ve kredi kartı ile alışveriş alışkanlığı kredi kartı dolandırıcılığını da beraberinde getirmiştir. Bu nokta otomotivparcasi.com ve diğer E-Ticaret firmaları güvenliği her şeyin önünde tutmalı ve siz müşterilerimize en sağlıklı ödeme araçlarıyla yardımcı olmaları gerekmektedir.

 

İnternet üzerinden alışveriş yapmak için birkaç küçük ama önemli husus var:

 

1.Müşteri Temsilciniz ile İletişime Geçin:

Birçok müşteri teyit almadan işlem yapmakta, hatta kredi kartı bilgilerini yanlış yerlere girdikleri için kart bilgileri deşifre olarak dolandırıcıların önünde sergilenmektedir. Bu durumdan kaçınmak için her ihtimale karşın firma ile iletişime geçerek sipariş işlemini -gerekirse- birlikte gerçekleştirmek çok daha sağlıklı olacaktır.


2. Mümkün Olduğunca Havale – EFT Kullanın:

Özellikle küçük tutarlı alışverişlerinizde Havale – EFT yöntemiyle alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. Kredi kartı bilgilerinizi internet ortamında olabildiğince az kullanmak bilgi güvenliği açısından çok daha sağlıklı olacaktır.


3. Sanal Kart Kullanın:

Alışverişlerinizde olabildiğince Cep Şubelerinden oluşturacağınız sanal kartlarınızla alışveriş yapmaya özen gösterin. Sanal kart limitini kendiniz belirleyebiliyorsunuz, ayrıca sanal kart iptali ve yeniden oluşturulması fiziksel karta nazaran çok daha kolay.


4. Şasi Teyidi Yapın:

Sitemizden yedek parça satın alırken satış temsilcinizle iletişime geçerek Şasi numaranızla kontrol sağlayarak hatalı parça gelme olasılığını sıfıra düşürebilirsiniz. Volkswagen, Audi, Seat, Skoda araçlarda ruhsatta ve araç ön camının şoför tarafında yazmaktadır. Yedek parça satın alırken bu şasi numaralarıyla kontrol sağlayabilirsiniz.

 

5. Açık Adres ve Adres Kontrolü Yapın:

Alışveriş yapacağınız yerin fiziksel bir adresi ve iletişim adresi var mı diye kontrol etmelisiniz. Varsa da aktif olarak halen kullanılıyor mu diye ekstra bir kontrol, sorun yaşamanız durumunda muhatabınızın olup olmayacağını belirleyecektir. Aktif olarak kullanılmayan adres ve telefon bilgileri içerek e-ticaret sitelerinden uzak durun.

 

6. Piyasa Araştırması Yapın:

Herhangi bir yedek parça satın alırken piyasa araştırması yapmak o markaya ait yedek parçanın aslında hangi aralıkta olması gerektiğini size gösterecektir. Bir sitede aynı markaya ait yedek parça çok daha ucuzsa o yedek parça orijinal olmayabilir veya siteye ziyaretçi çekmek ve ilgi çekmek için kasten ucuz yazılmış olabilir. Siparişi verdikten sonra ürününüzün elinize ulaşmaması ve ‘stokta kalmamış siparişinizi iptal etmek durumundayım.’ Gibi cümleler duymak çok daha olasılıklıdır.

 

Alışveriş yaparken bu küçük ayrıntılara dikkat etmek hem işinizi çok daha hızlı çözmenize yarayacak, hem de bu kriterleri karşılayan sitelere karşı alışveriş devamlılığı sağlanacaktır.

 

Aklınıza takılan herhangi bir soru olması durumunda bizlere buradan ulaşabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.